Gençlerin Facebook'a İlgisi Azalıyor

Gençlerin Facebook'a İlgisi Azalıyor

1 milyarı aşkın kullanıcı hesabıyla dünyanın en büyük sosyal ağı konumundaki Facebook'un finansal sorumlusundan itiraf geldi: "Gençlerin ilgisi azalıyor!"

03/11/2013 14:00
Facebook, şüphesiz dünya üzerindeki en popüler sosyal ağ platformu durumunda. Kişisel veriler için "tartışma yaratacak derecede" kapmsamlı bir yapı, üstelik sunduğu çok sayıda özellik beraberinde de gençlerin en gözde buluşma noktalarının başında geliyor.
Ancak şirketin Finanstan Sorumlu Yöneticisi Mark Ebersman'ın yaptıığı sonaçıklamagençlerin Facebook'tan sıkılmakta olduğunu resmi ağızdan gözler önüne serdi.
Gençler sıkılıyor
Ebersman'ın açıklamasına göre şirketin doğum tarihi bilgilerini almak dışında kendi  yöntemleri ile gençlerin kullanımını ölçümleme metotları bulunuyor ve son bulgulara göre genç kullanıcılar, sosyal ağ üzerinde daha az zaman geçiriyor, bir bakıma ilgilerini kaybediyorlar.
Her koşulda gelirler yükseliyor
Buna karşın Facebook'un gelirleri yükselmeye devam ediyor. Şirketin son çeyrekte 2 milyar Amerikan Doları'nın üzerinde gelir elde ettiiği ve aktifkullanıcı sayısının da arttığı açıklanmıştı.
Buna karşın şirketin üst düzey yöneticisi açıklamasıyla gündem yarattı. Yine de Ebersman'ın açıklamalarının ardından Facebook'un hissesenetlerinde yüzde 2 oranında düşüş yaşandı.
Facebook adına genç kullanıcılar konusunda yaşanan günlük bazdaki sayfa tıklanma sayısındaki azalmaya dair nelerin yapılacağı merak konusu.
:: Facebook kullanımınzda önceki aylara göre bir azalma söz konusumu?
YazanFerhat Verdi
SDN - ShiftDelete.Net
03/11/2013 14:00